Feestweek 2020 afgelast.

Op 21 april heeft de regering aangegeven dat evenementen tot 1 september 2020 niet toegestaan. Hierdoor zijn wij helaas genoodzaakt de feestweek van 2020 af te lasten.

Wij hopen dat we aan het eind van dit jaar nog een feest kunnen organiseren maar volgen hierbij de aanwijzingen die die opgelegd worden door het RIVM.

Wij hopen op ieders begrip en dat iedereen gezond blijft.

Excursie Bergen Belsen afgelast

Door de verscherpte maatregelen rondom het coronavirus is de excursie naar Bergen Belsen afgelast.

Wij hopen in de toekomst alsnog een excursie te organiseren.

75 jaar bevrijding

75 jaar bevrijding,
excursie naar voormalig concentratiekamp Bergen-Belsen op 24 mei 2020

In het kader van 75 jaar bevrijding organiseert Stichting Dorpsactiviteiten Gerkesklooster-Stroobos een dagexcursie naar voormalig concentratiekamp Bergen-Belsen in Duitsland. Bergen-Belsen was een krijgsgevangenen- en concentratiekamp waar tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan 70.000 mensen zijn omgekomen. Het kamp was een van de grotere concentratiekampen binnen Duitsland.

Vanaf 30 april 1943 werd een deel van Bergen-Belsen een concentratiekamp. Het werd bevolkt door een groot aantal Joden, die niet meer tot werken in staat waren, alsmede dwangarbeidsters en later ook geëvacueerde gevangenen uit concentratiekampen uit het oosten. De overbevolkte situatie veroorzaakte nog meer doden door ziekten, ondervoeding en uitputting. Alleen al tussen januari en april 1945 stierven ongeveer 35.000 personen.

Tegenwoordig zijn op het terrein van het voormalige kamp Bergen-Belsen een bezoekers- en een studiecentrum gevestigd. Het terrein is parkachtig ingericht met taluds en symbolische graven. De taluds staan voor de massagraven en de individuele graven zijn monumenten voor de daarop genoemde vermoorde personen. Op een van deze symbolische graven staat een steen voor Anne en Margot Frank. Anne Frank en haar zuster Margot, die waren overgebracht uit Auschwitz II  bevonden zich onder de slachtoffers. Zij stierven waarschijnlijk in februari 1945 aan vlektyfus.

Het vertrek op 24 mei is om 08.00 uur vanaf de parkeerplaats Rehoboth, Gerkesklooster. Na ongeveer 3,5 uur reizen zullen we aankomen in Bergen Belsen. Hier zal om 12.30 aangevangen worden met de rondleiding. Deze rondleiding  is tot 35 personen in het Nederlands. Mochten er meer deelnemers zijn is een 2e gids beschikbaar in het Engels. De rondleiding is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 14 jaar. Onder de 18 jaar is begeleiding van een volwassene verplicht. De rondleiding duurt ongeveer 3,5 uur. Aansluitend zal de busreis naar huis weer aanvangen. Omstreeks 19.30 uur komen wij weer aan in Gerkesklooster.

Maximale kosten deelname excursie per persoon:
Donateurs van het SDA betalen € 17.50 per persoon. Niet-donateurs betalen € 22.50 per persoon.
(De prijs kan zakken afhankelijk van de hoeveelheid deelnemers, rond 18 april krijgt u een mail met de definitieve kosten.) Deze kosten zijn voor de busreis en deelname aan de rondleiding.
De excursie zal doorgang vinden bij minimaal 35 en maximaal 80 personen.

Opgave voor 12-04-2020 via www.SDAGS.nl viatickets. Opgave geeft de verplichting om te betalen, dit in verband met het reserveren van de bus.

Verslag feestweek 2019

Aan het begin van de zomer hebben we onze jaarlijkse feestweek weer gehouden, ook dit jaar was het weer een mooi feest waarbij jong en oud konden genieten van leuke activiteiten. Gedurende de zomer hebben we geen vergaderingen gehad en zo tegen oktober begint het dan weer te kriebelen om met elkaar aan de slag te gaan. We hebben alweer allerlei ideeën voor de feestweek van 2020(1t/m 5 juli) en er zijn ook weer verschillende vrijwilligers die ons gaan helpen met de organisatie van e.e.a. Daarover later meer…

We willen jullie nog laten weten dat buurtvereniging SOF (Spriensma’s reed, Oosterboeren, de Flaphoek) “Buurt van het jaar” is geworden.
O.a. de buurtversiering is gewonnen door deze buurt. SOF had veel zelf gemaakt, de sfeer op de buurt was heel goed, veel mensen waren verkleed en hadden het echt samen gedaan. De jury zag dat de buurt hier veel energie en tijd had gestoken in het thema “SOF bekent kleur”.
2e prijs voor de buurtversiering ging naar buurt de Zwerus Kooistraat, ook hier was veel zelf gemaakt en waren mensen verkleed. Er werd hier ook een mooi rollenspel uitgevoerd.
3e prijs voor de buurtversiering ging naar buurtvereniging “De Tweeling”, hier was een prachtig podium gecreëerd, ook de zelfgemaakte palen zagen er mooi uit. De jury zag hier 1 mooi pronkstuk maar miste losse onderdelen.
Een compliment van de jury gaat uit naar de Kerkeboeren, hier was een prachtige vlaggenlijn opgehangen die helaas vernield was. De jury hielp zelf nog mee om de vlaggenlijn weer op te hangen, volgend jaar doet deze buurt misschien ook wel mee…
We begrijpen dat enkele buurten minimaal meededen aan de buurtversiering en overige activiteiten. We hopen van harte dat er volgend jaar meer deelname zal zijn.
Iedereen die heeft bijgedragen om deze feestweek weer tot een succes te maken, daarvoor hartelijk bedankt!

Programma feestweek 2019

Het programma van 2019 is bekend! Kijk snel wat we dit jaar allemaal gaan doen.

NLDoet 16 maart 2019

Ook dit jaar doet SDA weer mee met NLDoet. Op 16 maart zullen er een aantal vrijwilligers ons evenemententerrein Welgelegen weer zomerklaar maken. Er zal weer gesnoeid worden, onze containers worden opgeknapt en er wordt verlichting rondom het terrein aangebracht.

Meehelpen? Meld je nu aan via de site of onze facebookpagina.

Uitslag spelmiddag

1e SOF II 81 punten
2e Sloegiedoebiedoe 64 punten
3e De Tweeling II 63 punten
4e Team Fere  58 punten
5e Team Cor 42 punten
6e Tjap Familie 40 punten
7e Happy Tjap 37 punten
8e SOF I 36 punten
9e De Tweeling I 35 punten
10e De Lauwers 33 punten
11e De Natte Neuzen 32 punten
11e Tjap Tjap United 32 punten
13e De Laatkomers 31 punten
14e Team Hinke 28 punten
15e De Machines 28 punten
16e De Bacootjes 19 punten

Juryrapport buurtversiering

1e plaats: Buurtvereniging SOF

Deze buurt nam de jury aan de hand van een aantal hofdames mee langs de elfstedenroute. Met een stempelkaart werden alle 11 steden bezocht. Bij elke stad werd een stempeltje gehaald en een leuk tafereeltje opgevoerd. De jury was onder de indruk van het enthousiasme van de figuranten en de gedetailleerde aankleding van de buurt. Duidelijk was dat ook de hele buurt mee had geholpen om de uitvoering te laten slagen en de buurt er zo fries mogelijk uit te laten zien. De tocht werd afgesloten door het spelen van het fries volkslied. Hiermee werd nog eens duidelijk dat er veel facetten door de buurt ten toon werden gespreid. De jury was dan ook unaniem van mening dat ze hiermee de 1e prijs hadden verdiend.

 

2e plaats: Buurtvereniging De Tweeling

Deze buurt had veel werk gemaakt van het thema baby’s. De jury was onder de indruk van de vele details waar de buurt zich mee profileerde. Van omgetoverde autobanden met bloemen die beschuit met muisjes voorstelden tot zeer gedetailleerde geboortekaartjes waar de nieuwe aanwinsten voor het dorp werden aangekondigd. De eigen werkzaamheden die de buurt hieraan had verricht kon de jury waarderen. Ook de sociale cohesie en maatschappelijke betrokkenheid in de buurt was opvallend voor de jury. Ook de babykleding aan de waslijn en de in feestpaal aanwezige poppen voorzien van een luier waren de moeite waard.

 

3e plaats: Buurtvereniging De Lauwers

Buurtvereniging de Lauwers had het thema aangepast aan de actualiteit van het moment het mooie weer. Op een aantal plaatsen waren leuke zomerse opstellingen gemaakt die goed bij het thema pasten. De campingplaats, picknicktafel, het zwembad, de wigwam en de flamingo’s stemden de jury positief. De bijbehorende details met hangers van crêpepapier, verlichting en slingers maakten het zomersgevoel compleet.

 

4e plaats: Zwerus Kooistraat

Hele gezellige buurt die erg zijn best heeft gedaan op dit thema. De koffie uit de mokken van Dalmatiërs sloot prima aan op het thema .De kinderen maakten cupcakes en droegen witte T-shirts met zwarte stippen en zagen er uit als gezellige puppies. Zelfs een levensechte hond was omgebouwd tot een echte Dalmatiërs. De hondenpootjes in de straat vond de jury een creatief idee en de paal met poepzaakjes mocht natuurlijk niet ontbreken.

 

Overige straten/ buurten:

Veel inwoners hadden hun best gedaan de straat feestelijk aan te kleden met vlaggetjes en overige versiering. Met hier en daar een erg leuke creatieve uitspatting.

 

Het bestuur kan zich hierbij aansluiten, het is leuk om te zien dat zoveel inwoners hun best doen om er een feestelijk geheel van te maken. Het was leuk om de buurten bij langs te gaan en op verschillende plekken werden we gastvrij onthaald met o.a. koffie/ thee/ beschuit/ cake/ koek enz. Hele buurten waren uitgelopen om de jury een goede indruk te geven, wauw!

Uitslag Pubquiz

Maar liefst 23 teams deden donderdag mee met de pubquiz. Hieronder de uitslag van de geslaagde avond.

1e Tjap II 47 punten
2e SOF I 46 punten
3e De Tweeling 45 punten
4e SOF II 44,5 punten
5e Zw. Spikkelstraat 42 punten
6e Kom in m'n strontje 40,5 punten
7e Zootje ongeregeld 40 punten
7e Simply the best 40 punten
9e Stoeipoezen 39 punten
10e Milkshake curry 37 punten
10e Tjap I 37 punten
12e Gerrit & Co 36,5 punten
13e Sthom 36 punten
14e De ladies van Johannes 35 punten
15e Verzopen Otters 34,5 punten
16e Kamminga 34 punten
17e Golden Girls 33,5 punten
18e Kokodildo's 29,5 punten
19e Snikkels 29 punten
20e Hot shots 28,5 punten
21e 4WZB 27 punten
22e De Lauwers 26,5 punten
22e Schearjontjes 26,5 punten

Programma feestweek 2018 bekend!

Het programma van de Feestweek 2018 is bekend en staat nu op de site!

SDA doet mee aan de Oranjefondscollecte

In samenwerking met Gloria Deii doen wij dit jaar mee aan de Oranje Fonds Collecte.

De Oranje Fonds Collecte van 22 tot en met 26 mei 2018 is dé collecte voor een sociaal en betrokken Nederland. SDA mag 50% van de opbrengst van hun eigen collecte houden en besteden het concert op het water tijdens de feestweek. De andere helft gaat naar sociale initiatieven in de provincie waarin gecollecteerd is. Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal, geldverkeer) zijn voor rekening van het Oranje Fonds en haar partner voor de collecte, RegioBank. Zo wordt elke opgehaalde euro 100% besteed aan lokale sociale initiatieven, 100% dichtbij. Dat maakt de Oranje Fonds Collecte uniek.

 

SDA doet mee aan burendag

Zaterdag 23 september is het al weer tijd voor Burendag. Er worden diverse activiteiten georganiseerd in Gerkesklooster Stroobos. SDA gaat deze dag weer aan de slag op het evenemententerrein. Wil jij ook meehelpen? Meld je dan aan via een de contactpagina op de site of een PB via Facebook.

Tijden Kleasterrun

Maar liefst 102 strijders zijn de uitdaging aangegaan. Dit zijn de tijden!

“Kleasterrun 2017”

Geëindigde plaats:

Deelnemers:

Tijd:

1

Rinze en Gerrit

35.18

2

Alex en Tim

39.45

3

Ietzen en Tjipke

44.07

4

Arjan, Wichard, Andre, Gerbert.

44.35

5

Kevin, Rick, Niels.

45.32

6

Esmee en Geertje

47.54

7

Gerben en Thomas

48.25

8

Afke en Marjanne.

48.41

Eddie, Marco, Lars, Raymond.

49.17

10

Jelle, Mark, Gerrian, Remco.

51.35

11

Jeffrey, Jan, Rinze.

51.54

12

Thom, Rick, Jorem, Tim.

54.13

13

Steven, Nanning, Oeds, Eric, Sjouke.

55.44

14

Sam, Marga, Tjeerd, Karin.

57.11

15

Dennis en Folkert.

57.40

16

Marije en Hester

59.40

17

Ilse en Remco

59.42

18

Lisanne, Alie, Rick.

1.02.38

19

Esther, Michiel, Lianne.

1.02.58

20

Gerda en Chantal

1.03.50

21

Cor, Jacob, Sybrig, Mike

1.05.04

22

Idsert, Steyn, Romy, Menze.

1.05.14

23

Iris, Sanne, Jildou.

1.05.43

24

Jan Peter, Annelieke, Chayenne, Elianne.

1.11.54

25

Joyce, Mirthe, Silke.

1.12.44

26

Yesse, Kevin, Jan, Erwin.

1.14.55

27

Dick en Eke

1.15.35

28

Erica en Hendrika.

1.19.19

29

Ronald, Pipo, Sjouke.

1.21.09

30

Rianna, Julia, Andre, Lieke.

1.23.45

31

Marijke, Lieke, Renske, Mark.

1.24.58

32

Arjen, Erik, Frank, Bennie.

1.25.12

33

Dylan, Janette, Johannes, Bea.

1.42.51

Volledige programma feestweek 2017

Het volledige programma van de feestweek van 2017 is bekend. Klik hier om het programma te bekijken en geef je op voor de activiteiten!

Koningsdag 2017!

Ook dit jaar weer een leuk programma in samenwerking met dorpshuis Rehoboth. Klik hier voor het volledige programma 

NLDoet 11 maart 2017

Ook wij gaan aan de slag met NLDoet op zaterdag. U bent vanaf 09.30 uur van harte welkom om ons te helpen met het snoeien. Wij zorgen voor materiaal en koffie! Wel vragen we u zoveel mogelijk eigen snoeimateriaal of zagen mee te nemen.
Tot zaterdag!

Starttijden kerstkuier 23 december 2016

De starttijden van de kerstkuier zijn bekend. De start is bij de Clearcamp en onze vraag aan u is of u zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar de claercamp wilt komen. De dikgedrukte namen zijn de groepsleiders.

Wij wensen alle wandelaars heel veel plezier en fijne feestdagen.

17.00 Hinke van Santen     17.10 Douwina vd Heide   17.20 Jenny Lyklema  
Jan de Haan 4   Renny vd Wal 5   Henderien Kalsbeek 5
Wieteke Dijkstra 1   Douwina van der Heide 4   Harmke Koopmans 3
Alie de Vries 3   Tamme Wouda 1   Laura Koopmans 9
Maaike Veenstra 5   Gea van der Heide 3   Jenny Lyklema 2
Margreet Zuidersma 3   F van der Hoek 8   Alida van der Meer 4
Hinke van Santen  2   Tinie Bijma 2      
Anna Smid 2   Hepke Bijma 2      

 

17.30 Susan Bosma     17.40 Cuny     17.50 Miranda  
Fam Sikkema 5   Teake Dijkstra 10   Karin van der Molen 3
Tsjits van de Weg 2   Kalle Eghuizen 3   Hendrien de Graaf 2
Geertje Smits 1   Tinie Veenstra 4   Marietje Oostra 1
Janneke Hoekstra 3   Sjoukje Turkstra 4   Tineke Dijkstra 1
Susan Bosma 4   Janny Kalfsbeek 3   Jannie van Maassen 2
Regina de Haan 4         Aagje Westers 4
Fam Talma 5         Machteld Boersma 2
            Heleen van Dekken 8

 

18.00 Geert     18.10 Janet Meijerhof     18.20 Rommie Rauwerda  
Gerda Oldenburger 7   Betty vd Bij 5   Renske Niewijk 5
Sytse de Haan 4   Jannet Meijerhof 8   Jogchum vd Zaag 5
Nathalie Ytsma 7   Tessa de Poel 12   Magda Laanstra 1
Eke de Haan 7         Klaske Kooistra 4
            Elske Hoekzema 2
            Lieuwe vd Veen 2
            Kees Rauwerda 4
            Michel Krol 2

 

18.30 Jenny van der Meer   18.40 Trienke Brinkman   18.50 Geertje Marijke  
Fam Beerstra 3   Anne Plantinga 4   Bea Veenbaas 6
Elize Lyklema 4   Fam Brinkman 4   Minke de Boer 5
Karla Meijer 3   Bertha de Vries 4   Geertje Kempenaar 7
Wilma vd Heide 8   Baukje Faber 4   Felicia Holman 3
Jenny vd Meer 5   J Holtrop 4   Baukje Lindeboom 4
      Anita Zuidersma 3      
      Lena van Dijk 3      

 

19.00 Gerda Bijlsma     19.10 Gerry Hoekstra     19.20 Ingrid Lowina  
Geke Boersma 5   Hendrika Kloosterman 2   Etty Kuipers 2
Fam Bijlsma 3   Jelle van der Zaag 1   Fam vd Weg/Kamminga 3
S Holman 2   Lien Brandsma 2   Piet de Vries 1
Elly van Manen 2   Anke Komrij 2   Lien Kamminga 1
Sjoerdsje Nieuwhof 1   Jouke Bosch 2   Pieter van Santen 2
R en G van der Heide 2   Piet Hoekstra 2   Geraldina Bijma  2
Jikke Land 1   Siepie Pilat 2      
Josje Dijkstra 4   A Barkmeijer 5      

 

 

Kerstkuier 23 december 2016

Deze kerstkuier wordt georganiseerd door de volgende verenigingen/instanties: SDA (Stichting Dorps Activiteiten), Jeugdwerk, basisschool De Claercamp, Hervormde Kerk, Gereformeerde Kerk en een groep ouders van kinderen die naar de basisschool gaan. 

Doel van de kerstkuier is om voor het hele dorp (en eventueel familie / vrienden uit andere dorpen) met zijn allen een route te lopen door het dorp en stil te staan bij het kerstverhaal. Dit aan de hand van 12 verschillende locaties waarbij het verhaal uitgebeeld/verteld wordt. 

Doe je mee? Kijk dan op deze pagina wanneer de eerstvolgende kerstkuier gehouden wordt en meld je aan via kerstkuiergs@gmail.com. Hier kun je ook terecht voor vragen. (kinderen tm twaalf jaar onder begeleiding van een volwassene!)

Zaterdag 1 oktober uur gaan we snoeien op ons evenemententerrein in het kader van burendag. U bent van harte welkom om te helpen. Neem zoveel mogelijk eigen snoeimateriaal mee. U bent welkom vanaf 09.00 uur.

Uitslagen 6Kamp 2016

JEUGD ONDER DE 16

1E: Janne, Marije, Wietze, Tom, Jeffrey en Arno
2E: Surhuizum
3E: FC Knudde
Orginaliteitsprijs: Chocoladefabriek (buurtvereniging de Tweelingen)
De bekers worden binnenkort bijlangs gebracht.

JEUGD 16+
1E: Buurtvereniging de Lauwers 2
2E: Buurtvereniging SOF
3E: Dream Paradise
Originaliteitsprijs: de Zwerussmurfstraat (buurtvereniging Zw. Kooistraat)
De bekers worden vanavond 16 juli om 21.30 uur verdeeld in de tent bij de prijsuitrijking van de buurtcompetitie.

Tijden Kleasterrun bekend!

Maar liefst 70 personen deden mee aan Kleasterrun 2016. Dit jaar een zwaar en uitdagend parcours dwars door het dorp. Hoewel de run recreatief was zijn er wel tijden bijgehouden. Hieronder een overzicht van de gelopen tijden.

Geëindigde plaats:

Deelnemers:

Tijd:

 1.  

Rick en Kevin

26.26 min.

 1.  

Auke, Tjipke, Gerrit

26.42 min.

 1.  

Steijn en Foppe

27.46 min.

 1.  

Tim, Alex, Erik, Rinze

28.05 min.

 1.  

Tim en Rick

32.34 min.

 1.  

Wietze en Jeffrey

32.42 min.

 1.  

Ietzen, Mient, Andre

33.48 min.

 1.  

Michiel en Rinze

34.18 min.

 1.  

Gerbert, Arjan, Wichard, Jacob

34.29 min.

 1.  

Mike en Cor

34.44 min.

 1.  

Marco, Raymond, Eddie, Lars

35.20 min.

 1.  

Remco en Jelle

36.18 min.

 1.  

Elisa en Garina

39.54 min.

 1.  

Hendry en Siska

42.04 min.

 1.  

Tjitske en Geralde

45.22 min.

 1.  

Sytze en Eke

46.32 min.

 1.  

Benny, Arjan, Frank, Erik

46.57 min.

 1.  

Anne en Alida

53.33 min.

 1.  

Grietsje, Afke, Marianne, Gerbrich, Anke, Rixt

53.58 min.

 1.  

Geertje en Aafke

55.13 min.

 1.  

Jesse, Joren, Bas, Hennie

56.40 min.

 1.  

Sanne, Marije, Andre, Nathalie

58,01 min.

 1.  

Joyce, Gerda, Rosalie, Silke, Lisanne.

59.15 min.

 1.  

Lieke. Jesse, Renske

59.55 min.

Programma 2016 bekend!

Het definitieve programma is eindelijk bekend!!! We openen de feestweek dit jaar op woensdagavond met de vertrouwde ladiesnight! Donderdagavond is het weer tijd voor de Kleasterrun. Vrijdagmiddag is de 55+ middag met aansluitend de kinderdisco. Vrijdagavond is er een knallende Hollandse avond. Zaterdagmiddag mag er weer fanatiek gestreden worden tijdens de zeskamp, dit jaar met live muziek. Zaterdagavond verwelkomen wederom liveband SPOT! in de tent. Zondagmorgen wordt de feestweek weer afgesloten door de tentkerkdienst.
Wederom een vol en divers programma. Komende weken worden de activiteiten verder bekend gemaakt op onze site en op facebook!
Delen wordt op prijs gesteld.

Oh ja, het is van 13 t/m 17 juli.😃